Pandai speaking english dengan kaedah LEA.PE.R

Yakin keluarkan idea dalam kepala, bebas bercakap, bila anda faham & praktik buat ayat dengan betul. Pelajari bagaimana kaedah baru ini boleh cepatkan anda untuk jadi “Confident Speaker”

Pandai speaking english dengan kaedah baru ni 

Yakin keluarkan idea dalam kepala, bebas bercakap, bila anda faham & praktik buat ayat dengan betul. Pelajari bagaimana kaedah baru ini boleh cepatkan anda untuk jadi “Confident Speaker”

Dah lama rasa susah nak cakap English, Kadang2 tau apa nak cakap, tapi tak terkeluar. Sampai terpaksa senyap dalam meeting dan gelabah depan client.

kenapa jadi macam tu?

Sebenarnya anda jadi kaku nak speaking bila anda tak tahu macam mana nak buat ayat sendiri. Macam mana anda nak keluarkan apa yang ada dalam kepala kalau buat ayat pun anda tak lepas? 

Bila kita tahu nak buat ayat sendiri, apa yag ada dalam kepala boleh dikeluarkan. Boleh sampaikan dan orang yang dengar faham apa yang kita nak cakap

Masalahnya kenapa masih tak tahu nak buat ayat ? Padahal dah bertahun-tahun belajar English kat sekolah?

Sebab anda tak faham apa yang anda belajar dulu. Tak betul-betul faham. 

o   Tak faham apa cikgu ajar dulu.

o   Rasa-rasa macam faham tapi tak faham sebenarnya. Bila nak cakap jadi blank

o   Buktinya anda masih tak reti nak buat ayat yang betul. Guna google translate je. 

o   Nervous nak present benda yang kita tahu

Bila anda masih lagi sangkut2 bila nak cakap apa yang anda fikir.

  • Tu sebab kawan-kawan masih gelakkan lagi
  • Tak sempat nak cakap English dah kena perli

§  Tu sebab asal nak present je gelabah. Jumpa client yang cakap English je lari. Minta kawan cover kan.

Tapi bila anda mula faham, anda akan rasa seronok nak belajar lagi dan lagi

Sebagai contoh

Contohnya, kami nak tanya anda, apa itu Noun?

Soalan ni kami tanya kepada lebih 300 orang dewasa yang jumpa secara bersemuka, kami tanya “Noun tu apa?”

Apa jawapan mereka?

·        Tak ingat sangat la

·        Macam tahu, tapi kabur

·        Lupa la.pernah tahu

·        Biasa dengar tu..tapi tak sure

§  Majoriti memang ada tak tahu nak ceritakan ape itu Noun. Maksudnya mereka tak faham.

§  Jadi kami terangkan pada mereka apa itu Noun.

Noun ni ialah bila kita bukak je mata, apa saja yang kita nampak dan boleh kenal pasti, boleh bagi nama, itulah dia noun. Dalam Bahasa Melayu kita panggil kata nama.

Contoh: Telefon, muka, mata laptop, jam, kucing, anak, awan, Klinik.

Macam mana faham tak?

Senang kan?

§  Lepas kami terangkan, barulah ramai yang kata kata “oooooo..”

§  Lepas tu masing-masing rasa excited dan seronok tanya pasal verb, tanya pasal adjective pula. 

§  Bila dah mula faham, barulah senang kita nak belajar cara nak buat ayat pulak. Belajar Grammar yang bolehkan kita buat ayat.

#1. Pernah nak belajar tapi susah nak tangkap dan faham

Ada juga cuba nak belajar di online, baca-baca buku. Tapi macam tak faham sangat. Buat-buat faham je dalam kelas. 

#2. Macam faham apa yang diajar, bila nak cakap kenapa tak boleh?

Ni banyak kali jadi. Bila belajar macam faham. Mengangguk bersungguh tanda faham. Tapi bila kena cakap je terus blank!

#3. Dah bertahun-tahun belajar English, tapi tak mahir lagi? kenapa Matematik kira-kira pandai pula?

Penah cuba untuk cakap tapi banyak perkataan English yang tak tahu. Grammar pulak rasa macam tunggang langgang. Padahal dah lama belajar English. 

#4. Pernah rasa malu kena gelak sebab silap

Rasa dah betul dah cakap, tak perasan pulak ada salah. Tapi kenapa kawan gelakkan?

melihat pelajar dewasa kami, kebanyakan mereka dulu sebenarnya tak faham apa yang dipelajari….

 

Kuncinya ialah anda faham dulu. Bila anda dah faham, anda akan rasa senang buat ayat

Apa anda akan rasa lepas belajar?

“Dari dulu lagi saya lemah English. Sejak join iFikir English, banyak yg saya dah improve. Cara pembelajaran di iFikir English bantu saya lebih mudah belajar dan faham konsep.”

En Wan Arif

Pelajar PhD

Sebelum ni saya tak yakin bila speaking. Risau tanggapan orang pada saya bila speaking. Bila join iFikir English, saya lebih yakin nak cakap depan orang. Dan banyak improve vocab, 

Cik Amalina

Eksekutif

Dulu saya sangat lemah dalam English. Walaupun dari kecil dah belajar English. Sampai rasa putus asa. Tapi lepas join iFikir English, saya jadi makin minat & tak sabar nak pergi kelas. 

Cik Nur Afiqah

Siswazah

Anda sanggup ke terus kena kutuk dari belakang sebab english anda teruk?

Ramai orang tau dia ada masalah English, sampai tak dapat nak menonjol ditempat kerja. Hanya boleh tengok orang lain yang senang kedepan. Masih tak dapat nak naik pangkat.

Tak dapat tingkatkan sales. Sebab client yang elite tak suka berurusan dengan kita. Prospek tak pilih untuk beli dengan kita. Bos dan kawan-kawan pun pernah tegur. 

dengan kaedah leaper
proses nak mahir bercakap jadi berkesan

3 langkah Formula LEAPER (Learn – Practice – Repeat)

#1 Learn

Pembelajaran setiap tahap yang beri kefahaman teori English English

#2 Practice

Rasa susah bercakap dihilangkan dengan praktikal dengan panduan 

#3 Repeat

Kemahiran akan jadi permanent bila diulang banyak kali

Anda akan jadi lebih yakin nak buat ayat, boleh mula practice dan yakin nak present dalam meeting

Kami percaya semua orang mampu kuasai English

“Sejak join iFikir English, saya memang rasa tahap keyakinan saya bila bercakap Bahasa Inggeris tu meningkat. Dan saya suka modul English yang sangat senang untuk saya faham.”

Pn Noradila

Konsultan Kecantikan

“Sebagai agen insurans saya banyak gunakan English. Bila join iFikir English, saya dah mula faham bnyk benda yg dulu tak tahu langsung. Dan makin yakin nak cakap dengan orang”

Pn Shuhada

Agen Insurans

“Di iFikir English, saya rasa lebih senang nak faham sebab modul yang digunakan mudah. Sekarang saya dah tahu cara tulis ayat dengan betul dan cara sebut perkataan2 dengan betul”

Pn. Maizatul Hasanah

Setiausaha

tawaran untuk anda dibantu tahun 2020 ni 

Masalah bertahun-tahun sangkut buat dengan English selesai dengan kelas secara online sepanjang tahun 2020

JIka anda dah terlepas 1 time offer haritu..jangan terlepas offer kali ini.

Dalam 3 hari ini saja

Bagaimana anda akan di pandu sepanjang tahun 2020 ?

Kami akan ajar dalam bahasa yang anda faham! Bahasa Melayu

Dengan 6 Elements dalam iFikir English

Fleksible . 24 Jam . Setiap masa . Di mana-mana

k

IE Lesson Video

Module dan silibus yag disusun.

Mula belajar balik dari awal untuk faham asas

IE Dialogue Drills

Mula bercakap dari benda yang simple kepada yang complex

IE Worksheet, Quiz, Homework

Boleh repeat berulang kali

Buat latihan banyak kali, berulang kali, hari2

IE Vocab Drills

Tahu benda yang paling penting yang kita buat hari2

IE Professional drills

Tahu apa proses yang terlibat dalam kerja kita hari-hari

IE Revision

Praktikkan dalam hidup dirumah dan di pejabat

5 kemahiran yang anda akan dapat

1. Tahu Asas Ayat English

Faham dan jelas apa yang mesti ada dalam satu-satu ayat English sampai anda rasa senang nak buat ayat.

2. Ingat Asas Grammar

Tiba-tiba anda dah sedar dan ingat semua jenis Noun yang ada dikeliling anda tunggal ke, lebih dari satu ke, boleh kira ke, tak boleh kira ke.. dan anda mampu guna Grammar yang betul bila buat ayat.

3. Faham Pecahan Grammar

Anda rasa senang dan faham pecahan-pecahan Grammar asas yang sebelum ni nampak susah sampai anda akan kata, “Kenapa dulu kat sekolah tak senang macam ni?”.

4. Tahu Guna Noun, Verb, Pronoun

Anda akan boleh bezakan apa itu noun, apa itu verb, apa itu pronoun dan tahu macam mana nak guna untuk buat ayat yang betul.

5. Tahu Buat Ayat Perbualan

Anda akan tahu cara buat ayat perbualan harian yang betul untuk bercakap dengan rakan sekerja dan klien.

Bayangkan bila anda faham perkara diatas, anda akan mula practice dengan banyak & yakin hingga bole present masa meeting.

BERAPA HARGA KELAS SETAHUN NI?

Nilai sebenar

Kelas iFikir English setahun ini ialah RM540.

Haritu kami ada tawarkan 1 time offer tapi anda dh terlepas. Jangan terlepas offer kalini.

Berita baiknya,

jika anda beli harini, anda akan dapat diskaun 70%

Anda juga akan dapat jimat RM 390.

Anda hanya perlu bayar

RM 540  RM 150 sahaja.

Tapi ada syarat.

Offer ini terhad kepada anda Dalam 3 hari ini sahaja. 

Jangan terlepas kali ke-2 pula ya. 

So dapatkan terus!

 

TIADA RISIKO!

Jaminan Pulangan Wang 100%

Sekiranya selepas mengikuti kelas online iFikir English dan  anda rasa tak belajar langsung atau tiada sebarang peningkatan, beritahu kami dan kami akan pulangkan wang penyertaan anda. 

Race App

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Tracking

Track Time & Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Your Stats

Activity Monitor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud ex

Event Notifications

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

Connect With Other Racers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

View Race Results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad

features

What You Get

Location Tracking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

Distance Tracking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

Activity Monitor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

Traning Plans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

Emergency Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

Race Results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

Get Started!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed.

dapatkan terus

Saya faham offer ini terhad