PERHATIAN: Dah lama rasa susah nak Speaking?

“Mula Lancar Speaking 50 Ayat Semasa Bekerja 

dengan panduan speaking 50 ayat dalam 100 minit je!  Walaupun sekarang anda tak rasa tak yakin nak speaking.”

Untuk anda yang nak mula speaking tapi tak tahu macam mana…

Salam & Hi from iFikir English!

Anda sampai kat sini lepas tengok video ni kan? Dan rasa itulah situasi anda sekarang betul tak?

Walaupun video ni kelakar, tapi apa yang berlaku pada diri anda tak kelakar sebenarnya.. 😢😢

Setuju?

Yang anda selalu mengadap hari-hari masa kerja ialah

“Selalu rasa susah sangat nak speaking, sampai terpaksa mengelak dan terpaksa cakap dalam BM je..”

” Selalu tersangkut-sangkut bila speaking walaupun untuk perkara simple. Contohnya, nak order makan kat restoran pun kita tak tahu nak cakap macam mana.” 

” Tahu apa nak cakap tapi tak terkeluar dalam English bila nak cakap. Contohnya bila client speaking English, terus kita rasa gelabah mcm mana nak terangkan...”

Susah nak speaking masa meeting @ presentation. Terpaksa cakap dalam Bahasa Melayu sebab lambat nak buat ayat English. .” 

Ini bukan masalah baru, dah bertahun-tahun anda “menghidap penyakit” yang sama. Sampaikan…

🔥 Anda terlepas peluang untuk naik pangkat, dapat kenaikan gaji

🔥 Susah nak dapat perhatian boss. Kawan-kawan pun pandang rendah pada kita..

🔥 Kita yang penat buat kerja, orang lain yang dapat nama sebab diorang boleh cakap English, tapi kita masih struggle nak buat ayat.

🔥 Kerja pun selalu jadi lambat, lambat sebab nak betulkan ayat English ambil masa sangat

🔥 Dan ramai orang tak faham apa yang anda rasa, btul tak?


😭😭😭😭 

“Kalau anda berdepan dengan masalah macam ni, teruskan bacaan 📖 …

Berdasarkan pengalaman kami berhadapan dengan lebih 1000 pelajar dewasa..punca masalah ini adalah.

🔥 Dah lama tak gunakan English. Pernah belajar dlu, tapi tak faham sangat.

🔥 Kat rumah tak gunakan English, asyik guna Bahasa Melayu je.

🔥 Rasa tak yakin nak cakap, rasa sangat rendah diri. Lebih baik cakap BM je.

🔥 Anda memang rasa nak ubah kalau boleh, tapi anda tak tahu kat mana nak mula. 

Tak tahu nak mula belajar English macam mana..sampai pernah dimalukan di pejabat…

iFikir English pernah dedahkan kerugian besar orang dewasa sebab lemah English dalam rancangan RTM

“suara malaysia”

Alangkah ruginya kita ada kemahiran tapi tak dapat tunjuk sebab susah nak cakap dalam English…

 Cuba bayangkan, kalau 10 tahun lepas, anda belajar 1 je ayat sehari.

Ayat-ayat yang anda guna selalu masa kerja.

Berapa banyak ayat yang anda dah tahu sekarang?

365 ayat x 10 tahun = 3,650 ayat!

Tapi masalahnya kita tak mulakan.

 ➡️ Tak yakin, Rendah diri & Takut salah

Sampai bertahun-tahun tak mula, anda dah pun
😔 Buang banyak masa
😔 Buang banyak peluang
😔 Tak mampu tunjuk kebolehan

So anda nak mula speaking tapi tak tahu macam mana? 

Anda kena mula. Kalau mula sehari 1 ayat pun, dh ada 365 ayat setahun.

So utk bantu anda start, ambil Panduan Speaking 50 ayat masa kerja ni untuk anda start speaking.

Boleh belajar juga lebih 40 kesalahan grammar dan kesalahan vocab yang ramai orang buat.

 “Ini Apa Yang Mereka Kata Tentang
Panduan 50 Ayat Ini”

Terbaiklah. Mudah difahami

Noraidawani Basahrudin

Good the title very important for using everyday. The text is easy to understand

Muhd Azri

Untuk anda yang nak mula speaking tapi tak tahu macam mana…

Salam & Hi from iFikir English!

Anda sampai kat sini lepas tengok video ni kan? Dan rasa itulah situasi anda sekarang betul tak?

Walaupun video ni kelakar, tapi apa yang berlaku pada diri anda tak kelakar sebenarnya.. 😢😢

Setuju?

Yang anda selalu mengadap hari-hari masa kerja ialah

“Selalu rasa susah sangat nak speaking, sampai terpaksa mengelak dan terpaksa cakap dalam BM je..” 

” Selalu tersangkut-sangkut bila speaking walaupun untuk perkara simple. Contohnya, nak order makan kat restoran pun kita tak tahu nak cakap macam mana.”   

” Tahu apa nak cakap tapi tak terkeluar dalam English bila nak cakap. Contohnya bila client speaking English, terus kita rasa gelabah mcm mana nak terangkan...” 

Susah nak speaking masa meeting @ presentation. Terpaksa cakap dalam Bahasa Melayu sebab lambat nak buat ayat English. .” 

Ini bukan masalah baru, dah bertahun-tahun anda “menghidap penyakit” yang sama. Sampaikan…

🔥 Anda terlepas peluang untuk naik pangkat, dapat kenaikan gaji

🔥 Susah nak dapat perhatian boss. Kawan-kawan pun pandang rendah pada kita..

🔥 Kita yang penat buat kerja, orang lain yang dapat nama sebab diorang boleh cakap English, tapi kita masih struggle nak buat ayat.

🔥 Kerja pun selalu jadi lambat, lambat sebab nak betulkan ayat English ambil masa sangat

🔥 Dan ramai orang tak faham apa yang anda rasa, btul tak?

😭😭😭😭 

“Kalau anda berdepan dengan masalah macam ni, teruskan bacaan 📖 …

Berdasarkan pengalaman kami berhadapan dengan lebih 1000 pelajar dewasa..punca masalah ini adalah.

🔥 Dah lama tak gunakan English. Pernah belajar dlu, tapi tak faham sangat.

🔥 Kat rumah tak gunakan English, asyik guna Bahasa Melayu je.

🔥 Rasa tak yakin nak cakap, rasa sangat rendah diri. Lebih baik cakap BM je.

🔥 Anda memang rasa nak ubah kalau boleh, tapi anda tak tahu kat mana nak mula. 

Tak tahu nak mula belajar English macam mana..sampai pernah dimalukan di pejabat…

iFikir English pernah dedahkan kerugian besar orang dewasa sebab lemah English dalam rancangan RTM

“suara malaysia”

Alangkah ruginya kita ada kemahiran tapi tak dapat tunjuk sebab susah nak cakap dalam English…

Jadi untuk mudahkan anda untuk mula semula kami nak tawarkan langkah pertama untuk anda iaitu

Mula Lancarkan 50 Ayat Perbualan English

(hanya dalam 100 minit!) 

Langkah untuk mula bertutur untuk Orang Dewasa 

Cara bercakap

Dalam 10 situasi yang berlaku seharian supaya boleh respon bila orang tanya

Perbaiki Grammar & Vocab

Ketahui lebih 40 kesalahan Grammar dan Vocab yang selalu dibuat & anda boleh elakkan.

Kurang 100 minit sahaja

Jumlah masa yang singkat untuk keselurahan video singkat. Cepat habis, cepat dapat. 

Terbaik mudah faham Dan Ada Cara sebutan yang betul

Haslia Suwardy

 

Penjelasan yg sangat baik sir, apa yg saya tertanya-tanya semua sir dah jawab dlm video tersebut..tq

Muhammmad Al-Hanif Fakhruddin Bin Abd Awal

Dalam panduan 50 ayat, anda akan tahu 4 perkara wajib untuk mula bercakap

1. Belajar nak bercakap dalam 10 situasi

10 Situasi yang anda akan boleh belajar dan gunakan masa kerja. Antaranya masa meeting, presentation dan report.

w

Situation # 1

Going to work (5 Sentences)

w

Situation # 2

The morning in the office (5 Sentences)

w

Situation # 3

Meeting (5 Sentences)

w

Situation # 4

Presentation (5 Sentences)

w

Situation # 5

Report (5 Sentences)

w

Situation # 6

Going for lunch (5 Sentences)

w

Situation # 7

Handling customers (5 Sentences)

w

Situation # 8

Answering the phone (5 Sentences)

w

Situation # 9

Going home (5 Sentences)

w

Situation # 10

Ready for the next day (5 Sentences)

2. Betulkan lebih 20 Kesalahan Grammar yang ramai orang silap

Anda dapat belajar untuk elak buat silap yang ramai orang buat bila gunakan English di pejabat.

3. Tambah Vocab & Betulkan sebutan

Ada lebih 10 English Words yang akan di highlightkan yang anda boleh mula berbual dengan sebutan yang betul  

4. Boleh guna 50 Ayat ni dengan yakin.

Anda akan lebih faham maksud ayat dan tahu lebih banyak grammar dan cara sebutan dan tampil confident speaking masa kerja!

Apa yang anda akan terima?

N

10 Lesson Videos

N

50 Audios

N

Grammar Notes

N

Vocab Notes

N

Available 24 jam!

N

BONUS - Telegram Channel Khas

#1. Dapat 10 Video


10 Video pembelajaran yang ringkas dan padat yang akan pandu anda kuasai 50 ayat.  

l

#2. Dapat 50 Audio

Setiap 1 ayat ada dalam bentuk audio yang boleh anda dengar dan ulang dengar dan ulang. Beribu2 kali pun boleh.

#3. Grammar Notes

Ada kupasan tentang kesalahan Grammar yang selalu dibuat dan cara nak elakkan bila kita bercakap supaya nampak lebih mantap. 

z

#4. Vocab Notes

Juga akan disentuh perkataan-perkataan dalam English (Vocabulary – vocab) yang kita selalu guna dan boleh faham untuk penggunaan yang betul.

#5. BONUS - Starter Telegram Channel

 

Anda akan join Telegram Channel khas untuk  iFikir English Starter. Anda akan terima informasi, reminder dan input untuk bantu anda.

Terbukti membantu anda untuk mula bercakap 

Panduan ini fokus untuk nak bantu anda nak mula speaking dengan cepat dan mudah.

Berapa harga panduan ni?

Ayat

Audio

Video Panduan

Students

 Dapatkan hari ini dan

Anda dapat 2X Bonus!

Panduan 50 ayat ini akan bantu anda untuk mula speaking ditambah pula dengan 2 bonus yang focus kepada Vocab dan Tutorial!

Bonus #1 

Panduan VOcab

Tambah baik bilangan Vocab yang anda tahu kerana lebih banyak vocabulary yang anda tahu, lebih tinggi keyakinan anda. 

  • 10 Video Panduan Vocab (Sapasavoc)
  • 5 – 8 minit video

RM 50
PERCUMA

Dengan Belian hari ini

Bonus #2

Starter Tutorial (10 VIds)

Cabaran utama nak speaking ialah untuk konsisten berlatih secara berterusan. Ikuti proses bagaimana anda boleh praktik dengan berkesan hingga lancar dengan Starter Tutorial

  • 10 Video Tutorial
  • ~30 minit setiap sesi

RM 50 
PERCUMA

Dengan belian hari ini

Ya! Berikan saya akses Panduan Speaking 50 ayat sekarang dengan hanya RM27 saja!

Z

Akses terus ke Panduan Speaking 50 ayat – (Nilai – RM 197)

Z

Akses terus ke Panduan Improve Vocab (10 Videos) – (Nilai – RM 50)

Z

Akses Starter Tutorial (Tutorial #1- 10) – (Nilai – RM 50)

Z

Telegram Channel Khas. (iFikir Starter)

Total Value = RM 297

Hari ini RM 27 saja