PERNAH DIMALUKAN MASA CAKAP ENGLISH DULU..

PERNAH DIMALUKAN MASA CAKAP ENGLISH DULU2..

SAMPAI HARI NI KESANNYA!!!
.
“Sy pernah DIMALUKAN dan rasa geram sgt sbb dulu pernah jadi bahan gelak kawan2 dari zaman belajar hingga dah kerja bila sy speaking. Diorg lebih suka ketawakan sy berbanding betulkan ayat English sy yg konon2nya tunggang langgang”
.
“Sebab pernah kena gelak teruk2 oleh kawan2 dan majikan dulu lah buat sy smpai la sekarang ni lebih prefer diam je dlm meeting daripada bersuara walaupun sebenarnya idea dlm kepala banyak betul nak dikeluarkan”
.
“Pernah jugak nak cuba ckp, bagi pendapat dan share idea.. tapi bila teringat kenangan pahit lama… tobat dahh! Biar je la. Kang ckp lagi, kena gelak lagi. Baik diam”
.
Mungkin ANDA juga ada pengalaman sama. Kesan berdiam… mmg tak kena KETAWA dah, tapi perasan tak, org tak sedar kelebihan kita dalam pekerjaan. Kita dilihat PASIF dan tidak AGGRESIF! Silap2 org label kita LEMBAP. Tak best jugak kan?
.
Siapa nak ambil kesempatan sempena Bulan Ramadhan, bulan penuh keberkatan ni dengan PASANG NIAT BERUBAH jadi boleh kuasai English agar boleh perform dgn lebih baik di tempat kerja dan TARIK SEMULA perhatian majikan dan kawan2 pada diri mereka… SILA TAIP —> PM SY <— sekarang.
.
atau, utk fast respond, anda boleh click link whatsapp di bawah:
.
—> http://jombelajarenglish.wasap.my/ <—
.
boleh juga kalau nak jalan2 di website kami di:
.
—> www.ifikirenglish.com <—

Dapatkan Panduan 

Sertai kami. Improve English anda

Leave a Comment

Scroll to Top