tawaran dah tamat =(

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

belajar speaking english dari bawah dengan formula leaper

Bercakap English yang perfect adalah idaman setiap orang, tapi ramai orang rasa susah. Pelajari bagaimana kaedah baru ini boleh cepatkan anda untuk jadi “Confident Speaker”

belajar speaking english dari bawah dengan formula leaper

Bercakap English yang perfect adalah idaman setiap orang, tapi ramai orang rasa susah. Pelajari bagaimana kaedah baru ini boleh cepatkan anda untuk jadi “Confident Speaker”

SUSAH NAK cakap english BILA KERJA DARI RUMAH?

Ini keluhan ramai yang bekerja dari rumah atau work from home.

Dulu kalau di pejabat, senang. Kalau taknak layan customer yang cakap English, boleh minta kawan coverkan. Kalau kita taknak buat presentation, boleh minta kawan present untuk kita.

Bila zaman PKP ni terasa terhad betul nak komunikasi English. Nak reply email pun berpuluh kali betulkan sebab takut salah.

Semua kena buat sendiri dari rumah.

PM juga ada cakap, keadaan begini akan berubah menjadi “the new normal”

Maksudnya masalah seperti ini akan berterusan…

Masa PKP ni terasa betul kesan lemah English ni…

Semua melalui online, ada banyak video call. Ada banyak email. Semua kena buat secara direct. Dan tak boleh lari dah. 

TAPI CABARAN GUNA ENGLISH MASA KERJA NI BUKAN BENDA BARU..

Ada eksekutif yang pernah mengadu pada kami yang dia diberi tugasan yang besar dalam company tapi dia takut nak kena present. Sebab dia tak confident dengan English. 

Ada seorang pekerja yang beritahu yang rakan-rakan sekerjanya semua gunakan English. Pengurus dia pun akan tanya tentang kerja pun dalam English, tapi dia terpaksa jawab dalam Bahasa Melayu saja..

 

Dalam PKP ni macam mana komunikasi anda masa kerja dari rumah?

Jika anda masih di tahap sama, kita pun tak tahu berapa lama lagi tempoh pkp dan anda berisiko hilang kepercayaan mereka yang penting dalam kerja anda. Hilang kepercayaan bos, rakan sekerja atau customer.

Dan kemungkinan kita berkomunikasi secara online ini akan berterusan sebab industri boleh jimat logistic dan jimat masa.

Kalau anda tak tambah skill secepat mungkin, anda akan ketinggalan dan semakin dipandang sepi..

ok persoalannya sekarang 

Kenapa anda masih rasa susah nak komunikasi padahal pernah belajar English 11 tahun kat sekolah?

Sebab anda tak faham apa yang anda belajar dulu. Tak betul-betul faham. 

o   Tak faham apa cikgu ajar dulu.

o   Rasa-rasa macam faham tapi tak faham sebenarnya. Bila nak cakap jadi blank

o   Buktinya anda masih tak reti nak buat ayat yang betul.

o   Nervous nak present benda yang kita tahu

Bila tak faham masa belajar English dulu, ramai orang buat kesalahan dan kesilapan.. 

Ini contohnya. Cuba anda tengok 5 ayat dibawah dan soalannya ayatnya betul atau salah?

Jadi ayat 1 hingga ayat 5 ini betul atau salah?

Jika anda tak dapat nak jawab, anda rasa macam tahu tapi tak pasti, atau anda memang blank dan tak tahu langsung, ini bermakna mungkin anda tak faham asas English dengan baik. 

Kelima-lima ayat diatas adalah salah. 

Dan ini yang kami nampak berlaku kepada ramai orang yang pernah kami tanya kepada lebih 2000 orang dewasa yang kami jumpa bersemuka dalam program coaching bersemuka dan online. 

Sebenarnya anda jadi kaku nak speaking bila anda tak faham cara nak buat ayat sendiri. Macam mana anda nak keluarkan apa yang ada dalam kepala kalau buat ayat pun anda tak lepas?  

Salam dan hi!

Saya Mr. Azhar dari iFikir English.

Kami di iFikir English komited nak membantu orang dewasa yang dah lama ada masalah bila bercakap dan gunakan English semasa kerja hingga menjejaskan diri mereka, kerjaya mereka terutamanya dalam masa-masa krisis seperti sekarang. 

Dengan FORMULA LEAPER, kami percaya anda akan boleh dibantu sampai pandai speaking walaupun sekarang anda lemah English. 

melihat pelajar dewasa kami, kebanyakan mereka dulu sebenarnya tak faham apa yang dipelajari….

 

Tapi bila anda mula faham, anda akan rasa seronok nak belajar lagi dan lagi

Sebagai contoh

Contohnya, kami nak tanya anda, apa itu Noun?

Soalan ni kami tanya kepada lebih 300 orang dewasa yang jumpa secara bersemuka, kami tanya “Noun tu apa?”

Apa jawapan mereka?

o   Tak ingat sangat la

o   Macam tahu, tapi kabur

o   Lupa la.pernah tahu

o   Biasa dengar tu..tapi tak sure

Majoriti memang ada tak tahu nak ceritakan ape itu Noun. Maksudnya mereka tak faham.

Jadi kami terangkan pada mereka apa itu Noun.

Noun ni ialah bila kita bukak je mata, apa saja yang kita nampak dan boleh kenal pasti, boleh bagi nama, itulah dia noun. Dalam Bahasa Melayu kita panggil kata nama.

Contoh: Telefon, muka, mata laptop, jam, kucing, anak, awan, Klinik.

Macam mana? faham kan?

Senang kan?

Lepas kami terangkan begini, barulah ramai yang kata kata “Oooooo..”

Lepas tu masing-masing rasa excited dan seronok tanya pasal verb, tanya pasal adjective pula. 

Bila dah mula faham, barulah senang kita nak belajar buat ayat yang lagi complex.

Kuncinya ialah anda faham dulu. Bila anda dah faham, anda akan rasa senang buat ayat

memperkenalkan “leaper formula” 
proses belajar speaking dengan berkesan

Apa anda akan rasa lepas belajar?

“Dari dulu lagi saya lemah English. Sejak join iFikir English, banyak yg saya dah improve. Cara pembelajaran di iFikir English bantu saya lebih mudah belajar dan faham konsep.”

En Wan Arif

Pelajar PhD

Sebelum ni saya tak yakin bila speaking. Risau tanggapan orang pada saya bila speaking. Bila join iFikir English, saya lebih yakin nak cakap depan orang. Dan banyak improve vocab, 

Cik Amalina

Eksekutif

Dulu saya sangat lemah dalam English. Walaupun dari kecil dah belajar English. Sampai rasa putus asa. Tapi lepas join iFikir English, saya jadi makin minat & tak sabar nak pergi kelas. 

Cik Nur Afiqah

Siswazah

3 langkah Formula LEAPER
(Learn – Practice – Repeat)

#1 Learn

Pembelajaran setiap tahap yang beri kefahaman teori English English

#2 Practice

Rasa susah bercakap dihilangkan dengan praktikal dengan panduan 

#3 Repeat

Kemahiran akan jadi permanent bila diulang banyak kali

5 kemahiran yang anda akan dapat dengan formula leaper

1. Tahu Asas Ayat English

Faham dan jelas apa yang mesti ada dalam satu-satu ayat English sampai anda rasa senang nak buat ayat.

2. Ingat Asas Grammar

Tiba-tiba anda dah sedar dan ingat semua jenis Noun yang ada dikeliling anda tunggal ke, lebih dari satu ke, boleh kira ke, tak boleh kira ke.. dan anda mampu guna Grammar yang betul bila buat ayat.

3. Faham Pecahan Grammar

Anda rasa senang dan faham pecahan-pecahan Grammar asas yang sebelum ni nampak susah sampai anda akan kata, “Kenapa dulu kat sekolah tak senang macam ni?”.

4. Tahu Guna Noun, Verb, Pronoun

Anda akan boleh bezakan apa itu noun, apa itu verb, apa itu pronoun dan tahu macam mana nak guna untuk buat ayat yang betul.

5. Tahu Buat Ayat Perbualan

Anda akan tahu cara buat ayat perbualan harian yang betul untuk bercakap dengan rakan sekerja dan klien.

Anda akan jadi lebih yakin nak buat ayat, boleh mula practice dan yakin nak present dalam meeting

Kami percaya semua orang mampu kuasai English

“Sejak join iFikir English, saya memang rasa tahap keyakinan saya bila bercakap Bahasa Inggeris tu meningkat. Dan saya suka modul English yang sangat senang untuk saya faham.”

Pn Noradila

Konsultan Kecantikan

“Sebagai agen insurans saya banyak gunakan English. Bila join iFikir English, saya dah mula faham bnyk benda yg dulu tak tahu langsung. Dan makin yakin nak cakap dengan orang”

Pn Shuhada

Agen Insurans

“Di iFikir English, saya rasa lebih senang nak faham sebab modul yang digunakan mudah. Sekarang saya dah tahu cara tulis ayat dengan betul dan cara sebut perkataan2 dengan betul”

Pn. Maizatul Hasanah

Setiausaha

Dengan Formula LEAPER anda akan faham dengan cepat, praktik dengan banyak hingga keyakinan nak speaking meningkat

Dengan 6 Elements dalam iFikir English

Fleksible . 24 Jam . Setiap masa . Di mana-mana

k

IE Lesson Video

Module dan silibus yag disusun.

Mula belajar balik dari awal untuk faham asas

IE Dialogue Drills

Mula bercakap dari benda yang simple kepada yang complex

IE Worksheet, Quiz, Homework

Boleh repeat berulang kali

Buat latihan banyak kali, berulang kali, hari2

IE Vocab Drills

Tahu benda yang paling penting yang kita buat hari2

IE Professional drills

Tahu apa proses yang terlibat dalam kerja kita hari-hari

IE Revision

Praktikkan dalam hidup dirumah dan di pejabat

Kami akan ajar dalam bahasa yang anda faham! Bahasa Melayu

ifikir english di rtm
“suara malaysia”

Anda sanggup ke terus kena kutuk dari belakang sebab english anda teruk?

Ramai orang tau dia ada masalah English, sampai tak dapat nak menonjol ditempat kerja. Hanya boleh tengok orang lain yang senang kedepan. Masih tak dapat nak naik pangkat.

Tak dapat tingkatkan sales. Sebab client yang elite tak suka berurusan dengan kita. Prospek tak pilih untuk beli dengan kita. Bos dan kawan-kawan pun pernah tegur. 

Ini masanya untuk anda buat perubahan.

Bayangkan bila anda faham cara buat ayat, anda akan mula practice dengan banyak & yakin hingga bole present masa meeting.

BERAPA HARGA KELAS SETAHUN NI?

Nilai sebenar

Kelas iFikir English setahun ini ialah RM540.

Tapi Sempena kedatangan Bulan Ramadhan Al Mubarak,

promo bazaar

Sempena Ramadhan yang bakal menjelang, anda akan dapat

diskaun lebih 70%!

Anda juga akan dapat

jimat RM 390.

Anda hanya perlu bayar

RM 540  RM 150 sahaja.

Tapi ada syarat.

Offer ini terhad kepada anda HINGGA KHAMIS INI SAHAJA.

3 hari sahaja. Jadi pastikan anda dapatkan terus sekarang

 

TIADA RISIKO!

Jaminan Pulangan Wang 100%

Sekiranya selepas mengikuti kelas online iFikir English dan  anda rasa tak belajar langsung atau tiada sebarang peningkatan, beritahu kami dan kami akan pulangkan wang penyertaan anda. 

Promo Bazaar Akan tamat dalam

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Tak sempat dapat promo?