promo raya dah habis 🙁

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Terlepas ke?

YAKIN SPEAKING ENGLISH MULA DARI BAWAH DENGAN FORMULA LEAPER

Belajar keluarkan idea dalam kepala, bebas bercakap, spontan, bila anda faham & praktik buat ayat dengan betul dengan formula LEAPER

YAKIN SPEAKING ENGLISH MULA DARI BAWAH DENGAN FORMULA LEAPER

Belajar keluarkan idea dalam kepala, bebas bercakap, spontan, bila anda faham & praktik buat ayat dengan betul dengan formula LEAPER

Zaman New Normal Akan Susah Pada Siapa Yang Tak Nak berubah

Bila masuk era “New Normal”, penggunaan English jadi sangat penting.

Komunikasi sekarang banyak gunakan online dan gunakan English. Meeting online, presentation online. Lagi kerap gunakan email. Anak-anak pun “sekolah” secara online.

Ini buatkan rasa diri Lemah English makin membuak-buak..rasa susah nak komunikasi semakin menekan..Walaupun dah bertahun-tahun kerja tapi masih tak berjaya speaking dengan baik…

Nak menulis email pun ambil masa “berkurun” sebab takut salah. Tulis padam, tulis padam.

PM juga ada cakap, “the new normal” perlu di tempuh oleh semua

Maksudnya masalah seperti ini akan berterusan…

Bila dalam meeting Zoom ke, bila bos atau client speaking terus blank. Susah nak faham lagi-lagi ayat panjang.

Bos dan staf lain mula nampak tahap English kita dengan ketara. Dah tak boleh nak lari-lari dah. Tak boleh sorok. Yang hebat English akan lagi kedepan.

Sampaikan rasa tak suka nak masuk meeting sebab takut tersilap jawab soalan. Bila ada masalah pun terpaksa diamkan je sebab susah nak explain.

persoalannya, kenapa jadi begitu?

Kemungkinan besar ini semua berlaku sebab anda tak tahu cara betul buat ayat.

Ramai orang salah sangka. Mereka rasa mereka lemah sebab tak tahu perkara advance. 

Kami kata mereka tak kuat perkara asas. Asas nak buat ayat. Cara nak buat ayat tak di “install” dengan betul. 

Sebagai contoh. Cuba anda tengok 5 ayat dibawah. Soalannya, betul atau salah?

Sekali tengok macam betul kan?

Ramai orang yang speaking masa kerja mungkin selalu dengar atau guna ayat diatas. Malangnya, mereka tak sedar yang ayat-ayat ini SALAH.

Kalau anda kata “Yeke..dengar macam betul je?”

Ini petanda yang anda mungkin tak tahu cara betul buat ayat. Anda perlu perbaiki asas ini.

iFikir English percaya bila selesai asas ni, improvekan akan jadi laju

Dan dalam contoh ayat diatas jadi bila ada kelemahan pada asas grammar iaitu Verb.

Ramai orang kata tahu verb tu apa. Tapi bila ditanyakan mereka tak dapat explain. Bila tanya cara guna, mereka jadi keliru.

Salam dan hi!

Saya Mr. Azhar dari iFikir English.

Kami di iFikir English komited nak membantu orang dewasa yang dah lama ada masalah bila bercakap dan gunakan English semasa kerja hingga menjejaskan diri mereka, kerjaya mereka terutamanya dalam masa-masa krisis seperti sekarang. 

Dengan FORMULA LEAPER, kami percaya anda akan boleh dibantu sampai pandai speaking walaupun sekarang anda lemah English. 

iFikir English pernah dedahkan kerugian besar orang dewasa sebab lemah English dalam rancangan RTM

“suara malaysia”

melihat pelajar dewasa kami, kebanyakan mereka dulu sebenarnya tak faham macam mana buat ayat….

 

Contoh, macam mana nak bezakan eat, eating, ate, eaten?

Bila masa nak gunakan? Kenapa lain-lain? Kenapa tak sama je?

Melalui formula LEAPER. Perkara pertama ialah faham. Anda akan faham tentang apa itu verb. 

Sebab verb adalah perkara asas dalam buat ayat.

Untuk boleh nak pandai buat ayat, dan hujungnya pandai speaking English dengan lancar anda perlukan Formula LEAPER.

Kuncinya ialah anda faham dulu. Bila anda dah faham, anda akan rasa senang buat ayat

memperkenalkan “leaper formula” 
proses belajar speaking dengan berkesan

Apa anda akan belajar dengan formula leaper?

“Dari dulu lagi saya lemah English. Sejak join iFikir English, banyak yg saya dah improve. Cara pembelajaran di iFikir English bantu saya lebih mudah belajar dan faham konsep.”

En Wan Arif

Pelajar PhD

Sebelum ni saya tak yakin bila speaking. Risau tanggapan orang pada saya bila speaking. Bila join iFikir English, saya lebih yakin nak cakap depan orang. Dan banyak improve vocab, 

Cik Amalina

Eksekutif

Dulu saya sangat lemah dalam English. Walaupun dari kecil dah belajar English. Sampai rasa putus asa. Tapi lepas join iFikir English, saya jadi makin minat & tak sabar nak pergi kelas. 

Cik Nur Afiqah

Siswazah

3 langkah Formula LEAPER
(Learn – Practice – Repeat)

#1 Learn

Anda perlu faham dulu. Pembelajaran setiap tahap yang beri kefahaman teori English 

#2 Practice

Rasa tak lancar, kekok akan dihilangkan dengan praktikal speaking yang dipandu

#3 Repeat

Kemahiran akan jadi permanent bila diulang banyak kali

5 kemahiran yang anda akan dapat dengan formula leaper

1. Tahu Asas Ayat English

Faham dan jelas apa yang mesti ada dalam satu-satu ayat English sampai anda rasa senang nak buat ayat.

2. Ingat Asas Grammar

Tiba-tiba anda dah sedar dan ingat semua jenis Noun yang ada dikeliling anda tunggal ke, lebih dari satu ke, boleh kira ke, tak boleh kira ke.. dan anda mampu guna Grammar yang betul bila buat ayat.

3. Faham Pecahan Grammar

Anda rasa senang dan faham pecahan-pecahan Grammar asas yang sebelum ni nampak susah sampai anda akan kata, “Kenapa dulu kat sekolah tak senang macam ni?”.

4. Tahu Guna Noun, Verb, Pronoun

Anda akan boleh bezakan apa itu noun, apa itu verb, apa itu pronoun dan tahu macam mana nak guna untuk buat ayat yang betul.

5. Tahu Buat Ayat Perbualan

Anda akan tahu cara buat ayat perbualan harian yang betul untuk bercakap dengan rakan sekerja dan klien.

Anda akan jadi lebih yakin nak buat ayat, boleh mula practice dan yakin nak present dalam meeting

Kami percaya semua orang mampu kuasai English

“Sejak join iFikir English, saya memang rasa tahap keyakinan saya bila bercakap Bahasa Inggeris tu meningkat. Dan saya suka modul English yang sangat senang untuk saya faham.”

Pn Noradila

Konsultan Kecantikan

“Sebagai agen insurans saya banyak gunakan English. Bila join iFikir English, saya dah mula faham bnyk benda yg dulu tak tahu langsung. Dan makin yakin nak cakap dengan orang”

Pn Shuhada

Agen Insurans

“Di iFikir English, saya rasa lebih senang nak faham sebab modul yang digunakan mudah. Sekarang saya dah tahu cara tulis ayat dengan betul dan cara sebut perkataan2 dengan betul”

Pn. Maizatul Hasanah

Setiausaha

Dengan Formula LEAPER anda akan faham dengan cepat, praktik dengan banyak hingga keyakinan nak speaking meningkat

Dalam tempoh 12 bulan anda akan di guide untuk kuasai DENGAN
6 Elements dalam iFikir English

Fleksible . 24 Jam . Setiap masa . Di mana-mana

k

IE Lesson Video

Module dan silibus yag disusun.

Mula belajar balik dari awal untuk faham asas

IE Dialogue Drills

Mula bercakap dari benda yang simple kepada yang complex

IE Worksheet, Quiz, Homework

Boleh repeat berulang kali

Buat latihan banyak kali, berulang kali, hari2

IE Vocab Drills

Tahu benda yang paling penting yang kita buat hari2

IE Professional drills

Tahu apa proses yang terlibat dalam kerja kita hari-hari

IE Revision

Praktikkan dalam hidup dirumah dan di pejabat

Kami akan ajar dalam bahasa yang anda faham! Bahasa Melayu

ANDA SANGGUP KE BOS PILIH ORANG LAIN SEBAB ENGLISH ANDA TERUK?

Bos anda ada banyak pilihan

Kalau dibiarkan, anda dalam  kedudukan bahaya sebab orang lain yang sedang hilang kerja dan ada skill komunikasi yang jauh lebih hebat sedang ligat mencari tempat. Dan mereka juga sanggup nak bekerja dgn gaji yang lebih murah

Jangan letakkan diri dalam risiko hilang kerja..

Ambil peluang ini untuk upgrade diri. Dan improve kemahiran English anda

Bayangkan bila anda faham cara buat ayat, anda akan mula practice dengan banyak & yakin hingga bole present masa meeting.

BERAPA HARGA KELAS SETAHUN NI?

Nilai sebenarnya sangat tinggi kepada hidup anda. 

Untuk join kelas iFikir English setahun ini ialah RM540.

Tapi Sempena Hari Raya Tahun 2020,

promo Hari Raya!

Anda akan dapat diskaun lebih 70%!

Anda juga akan dapat jimat RM 390.

Anda hanya perlu bayar

RM 540  RM 150 sahaja.

Tapi ada syarat.

Offer ini terhad kepada anda HINGGA ISNIN INI SAHAJA.

3 hari sahaja. Jadi pastikan anda dapatkan terus sekarang

 

TIADA RISIKO!

Jaminan Pulangan Wang 100%

Sekiranya selepas mengikuti kelas online iFikir English dan  anda rasa tak belajar langsung atau tiada sebarang peningkatan, beritahu kami dan kami akan pulangkan wang penyertaan anda. 

Promo Raya dah nak habis

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)