Malu untuk bertutur Bahasa Inggeris?

Selalu diam ketika orang lain bertutur Bahasa Inggeris?

Selalu rasa Bahasa Inggeris susah?

 


Anda rasa Susah Nak Guna English?
_______

🔥 Selalu bagi alasan macam2 untuk elak cakap English dalam meeting sebab tak yakin buat ayat English

🔥 Faham orang cakap tapi tak tahu nak balas apa dalam English. Ayat dalam kepala ada tapi sebab lemah vocab, hanya diam je.

🔥 Kerja jadi lambat walau skadar nak reply email. Puas susun ayat, adjust itu ini & minta kawan check ayat sbb tak yakin ayat tu betul tak.

🔥 Kita yang penat buat kerja, orang lain yang dapat nama sebab dorang boleh cakap English, kita tak.

🔥 Susah nak handle client yang cakap English.

 

Jika ya, terus baca hingga habis

 


Benda ni dah lama berlarutan, sampaikan..
_______

🔥 Rasa tak dipandang dan tak dihargai. Semua tertarik pada org yang pandai present dalam English termasuklah bos!

🔥 Hilang respect dari kawan-kawan. Orang tak sedar potensi sebenar kita.

🔥 Sedih sebab kawan FED UP dengan kita sbb kerja kita lambat. Dalam setiap discussion, diorg kena terangkan smula dalam Bahasa Melayu sebab kita susah nak faham bila explain dalam English. 

🔥 Sangkut dekat posisi yang sama bertahun-tahun sebab bos lagi nampak orang lain dari kita

🔥 Lain yang client minta, lain yang kita bagi sebab kita tak faham bila dorang cakap English, selalu jadi salah faham sampai client pun tak percaya dekat kita dah..

     JANGAN biarkan anda terus diselubungi rasa MALU untuk bertutur Bahasa Inggeris!

     JANGAN biarkan KITA menghalang DIRI KITA sendiri untuk belajar!


    MASA UNTUK BERUBAH!

    Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri 

    Petikan Surah  Ar-Ra’d ,  Sebahagian dari Ayat 11

     


    Kenapa anda ada problem ni?
    _______

    🚫 KENAPA ramai rakyat Malaysia yang lalui pembelajaran Bahasa Inggeris dari Tahun 1 – Tingkatan 5 (11 TAHUN!!) TAPI majoritinya masih tak dapat bertutur dalam Bahasa Inggeris dengan lancar??

    🚫 KENAPA kebanyakan orang terutamanya yang berbangsa melayu GAGAL menguasai Bahasa Inggeris?

    🚫 KENAPA kurang keberanian bila hendak bertutur Bahasa Inggeris ??

    Boleh kata semua ni jadi kerana anda sebenarnya tak betul-betul kuasai Asas English iaitu anda

    ❌ Tak tahu buat ayat dengan betul

    ❌ Tak faham Grammar, banyak tak ingat..(noun lupa..verb lupa..)

    ❌ Sikit sangat perkataan English yang kita tahu, vocab (kosakata = perkataan) lemah..

    ❌ Nak advance, tapi perkara asas pun belum selesai..

    ❌ Tak ada partner practice gunakan English

    Kami percaya, semua orang berhak mahir bertutur Bahasa Inggeris

    Tak kira latar belakang, pengalaman, bangsa dan dimana sahaja anda berada. Dengan cara yang betul, peluang ini untuk semua!

    Testimonials

    Apa kata peserta?

    En Qum

    @Editor

    ” Saya ada kawan yang berbahasa English, dan bila mereka bercakap saya senyap! Saya faham apa mereka cakap, tapi nak respon tu sedikit lambat. Lepas join kelas iFikir English saya lebih mudah berkomunikasi.”

    Peserta May 2018

    Cik Ismi

    @Akauntan

    “Saya selalunya kurang confident nak bercakap dalam bahasa English sebab mungkin takut buat salah. Sekarang selepas sertai kelas iFikir English saya sekarang ni lagi yakin dan kefahaman pun bertambah”

    Peserta May 2018

    __________________

    Mahirkan Bahasa Inggeris 

    dengan cara yang mudah, berpatutan dan insyaAllah berkesan

    Kursus yang mampu meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan keyakinan anda untuk bertutur Bahasa Inggeris

    _____________________

     

    Macam mana iFikir English bantu anda atasi?
    _______

    ⭐ Bantu anda untuk faham asas grammar seperti noun, pronoun, verb, adjectives dan lain-lain sepantas 1 sesi.

    Anda akan terkejut bila topik grammar yang anda rasa susah dari zaman sekolah dulu, anda boleh faham dgn cepat

    Anda akan rasa seronok bila anda dah mula mampu bina ayat dgn struktur yg betul

    Keyakinan anda akan meningkat apabila anda ada rakan2 lain yang sama tahap dgn anda sama2 praktis

    Anda akan lebih mudah faham sebb pembimbing guna bahasa Melayu

    “Di iFikir English, saya rasa lebih senang nak faham sebab modul yang digunakan mudah. Sekarang saya dah tahu cara tulis ayat dengan betul dan cara sebut perkataan2 dengan betul”

    Pn. Maizatul Hasanah

    Setiausaha

    Sebelum ni saya tak yakin bila speaking. Risau tanggapan orang pada saya bila speaking. Bila join iFikir English, saya lebih yakin nak cakap depan orang. Dan banyak improve vocab, 

    Cik Amalina

    Eksekutif

    Dulu saya sangat lemah dalam English. Walaupun dari kecil dah belajar English. Sampai rasa putus asa. Tapi lepas join iFikir English, saya jadi makin minat & tak sabar nak pergi kelas. 

    Cik Nur Afiqah

    Siswazah

     

    8 Sebab Kenapa Belajar dengan iFikir English
    _______

    💡 Silibus disusun untuk memudahkan mereka yang berbahasa Melayu belajar Bahasa Inggeris

    💡 Masa pembelajaran cuma seminggu sekali. 2 jam setiap sesi

    💡 Bilangan pelajar dalam setiap kelas sedikit, mudah untuk instructor beri perhatian 

    💡 Medium pembelajaran dalam Bahasa Melayu bantu tingkatkan kefahaman 

    💡 Fasiliti yang selesa, dan berhawa dingin

    💡 Pembelajaran di dalam kelas dan di luar group ( Whatsapp group)

    💡 Video lesson (bantu pelajar ulangkaji luar kelas pada bila2 masa, berulangkali)

    💡 Program disusun Khas untuk orang Dewasa

     

    Tahap apa yang akan anda lalui?
    _______

    Quarter 1

    Beginner (Basic Grammar, Vocabulary, Conversation)
    Asas Tatabahasa, Kosa Kata & Perbualan


    Quarter 2 

    Intermediate (Intermediate Grammar, Vocabulary, Listening & Conversation)
    Tatabahasa Pertengahan, Kosa Kata, Mendengar & Perbualan 

    Advance (Intensive Listening & Conversation) 
    Tatabahasa Pertengahan, Kosa Kata, Mendengar & Perbualan 

     Berapa lama tempoh?

    _______

    Quarter 1: 3 Bulan

    Quarter 2: 3 bulan

     

    Jumlah tempoh belajar = 6 Bulan

     

    Kekerapan Kelas  : 1 Kali seminggu 

    Masa                        : 2 jam Untuk Setiap Sesi

    Waktu Kelas          : Sesi bergantung kepada pengambilan semasa:

    • Sesi :     Hari Bekerja
    • Waktu:  8:30 – 10:30 Malam

      “Sejak join iFikir English, saya memang rasa tahap keyakinan saya bila bercakap Bahasa Inggeris tu meningkat. Dan saya suka modul English yang sangat senang untuk saya faham.”

      Pn Noradila

      Konsultan Kecantikan

      “Dari dulu lagi saya lemah English. Sejak join iFikir English, banyak yg saya dah improve. Cara pembelajaran di iFikir English bantu saya lebih mudah belajar dan faham konsep.”

      En Wan Arif

      Pelajar PhD

      “Sebagai agen insurans saya banyak gunakan English. Bila join iFikir English, saya dah mula faham bnyk benda yg dulu tak tahu langsung. Dan makin yakin nak cakap dengan orang”

      Pn Shuhada

      Agen Insurans<br />

      “English sangat penting untuk saya maju dalam kareer saya. Di iFikir English, modul yang digunakan sangat mudah untuk faham dan rujuk serta guru yang guna medium Bahasa Melayu lagi buatkan pelajar2 senang untuk faham”

      Tuan Khairul Jamal

      Anggota TLDM

      “Alhamdulillah  iFikir English memang banyak bantu saya terutama dari segi, modul yang digunakan mudah untuk saya faham dan rujuk bila saya perlukan. Dan kelas ni memang bantu saya naikkan keyakinan saya terutama bila bercakap depan orang.”

      Pn Zaidatul Khairi

      Eksekutif

      Saya cari kelas English ni sebab saya langsung tak faham bila orang cakap English. Sebelum ni saya tak pernah lulus dalam ujian. Lepas join iFikir English, first time saya lulus Ujian. Dan sekarang dah boleh faham bila orang speaking English. 

      Ibroheem Rosli

      Pelajar SPM

      Buang rasa malu tak tahu berbahasa Inggeris, Klik dibawah

      Apakah pengisian?

      _______

      Grammar 
      Tatabahasa 

      Vocabulary
      Kosakata

      Conversational Situations
      Perbualan dalam Situasi 

      Reading and Comprehending 
      Pembacaan dan Pemahaman

       

      Fahami bagaimana anda boleh atasi dengan datang ke iFikir English Premiere
      _______

      💛 1 Sesi Live Coaching secara Live

      💛 99% peserta Live Coaching faham dimana masalah mereka dan bagaimana iFikir English boleh bantu

      💛 Anda akan tahu bagaimana anda akan improve English, nampak jelas jalannya

      💛 Nilai sebenar RM 200, tapi daftar nama harini dan sertai Percuma Sahaja

       

      Dapatkan penyelesaiannya segera, jgn bertangguh dah
      _______

      Daftar nama anda hari ini untuk dapatkan seat di sesi Live Coaching iFikir English Premiere bernilai RM 200 secara percuma. Tawaran ini hanya sah untuk tempoh 24 jam sahaja. Lepas tempoh 24 jam, tawaran ini akan tamat.

      Nak tengok lagi apa mereka kata?