CHINESE NEW YEAR Offer

Mula Faham. Yakin & Practice.

Cara mula berani speaking bila kuasai asas English dan mula bertutur dengan yakin menggunakan LEAPER FORMULA.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Jika anda susah nak buat ayat, susah nak balas cakap dalam English dan nak explain sesuatu, mungkin sebab anda lemah asas buat ayat English.

Tak tahu buat ayat dengan betul

Tak faham Grammar, banyak tak ingat..(noun lupa..verb lupa..)

❌ Nak advance, tapi perkara asas pun belum selesai

❌ Tak boleh cakap penuh, kena rojak jugak dengan Bahasa Melayu

❌ Kena fikir dalam Bahasa Melayu dulu baru susun ayat English dalam kepala.

❌ Banyak guna ‘Google Translate’

SUDAH LAMA NAK IMPROVE

Kesalahan Speaking Masa Kerja yang RAMAI buat..

Kenapa anda kena ubah mulai harini? Kerana kesalahan-kesalahan ini boleh merosakkan imej, dan kredibiliti anda..

CONTOH KESALAHAN

Kesalahan #1

Kesalahan

Tidak gunakan perkataan “go” dengan bentuk betul.

 

Punca Kesalahan

Tak tahu membezakan bila perlu gunakan “go” dan bila perlu gunakan “goes”.

Mungkin juga tak sedar sebenarnya wujud bentuk “go” yang berbeza.

Tak tahu yang perkataan “he” akan mengubah bentuk “go”

Kesalahan #2

Kesalahan

Ada perkataan yang tertinggal bila kita nak perkenalkan diri. Selalunya dengan menyebut “My name Rafiq”

Perkataan yang tertinggal ialah “is”.

 

Punca Kesalahan

Ramai yang direct translate daripada Bahasa Melayu ke English.

Jadi bila translate “Nama saya Rafiq” ke English, mereka sangka “My name Rafiq” adalah ayatnya.

Dalam contoh ini tak boleh direct translate sebab ada grammar rule yang perlu diikuti.

Kesalahan #3

Kesalahan

Ada perkataan yang tertinggal bila kita katakan My kids ready to go to school atau “Anak-anak saya bersedia nak ke sekolah ”.

Perkataan yang tertinggal ialah “are”.

Punca Kesalahan

Ramai yang direct translate daripada Bahasa melayu ke English. Dalam contoh ini tak boleh direct translate sebab ada grammar rule yang perlu diikuti.

dan beribu kesalahan lagi..

Yang anda akan buat jika anda masih tak selesaikan masalah peringkat asas.

Jika anda tidak ubah, 

anda berisiko buat kesalahan ini di depan orang. Depan Boss, depan Client dan orang-orang yang sentiasa memerhatikan anda. Imej anda akan tercalar, dan anda mungkin akan hilang “respect” dari orang lain.  

Oleh sebab itu anda kena Kuasai Asas

1 program iFikir English yang akan bantu anda Kuasai Asas English

Kami kenalkan pada anda iFikir English 101

Masalah bertahun-tahun sangkut buat ayat English selesai bila faham Asas English dengan mudah!

5 Skil Penting buat ayat English yang anda akan boleh guna

dengan iFikir English 101

 

1. Tahu Asas Ayat English

Faham dan jelas apa yang mesti ada dalam satu-satu ayat English sampai anda rasa senang nak buat ayat.

2. Ingat Asas Grammar

Tiba-tiba anda dah sedar dan ingat semua jenis Noun yang ada dikeliling anda tunggal ke, lebih dari satu ke, boleh kira ke, tak boleh kira ke.. dan anda mampu guna Grammar yang betul bila buat ayat.

3. Faham Pecahan Grammar

Anda rasa senang dan faham pecahan-pecahan Grammar asas yang sebelum ni nampak susah sampai anda akan kata, “Kenapa dulu kat sekolah tak senang macam ni?”.

4. Tahu Guna Noun, Verb, Pronoun

Anda akan boleh bezakan apa itu noun, apa itu verb, apa itu pronoun dan tahu macam mana nak guna untuk buat ayat yang betul.

5. Tahu Buat Ayat Perbualan

Anda akan tahu cara buat ayat perbualan harian yang betul untuk bercakap dengan rakan sekerja dan klien.

“Apa yang belajar dulu saya tak faham sebenarnya…

Kisah Puan Mariyam

iFikir English 101

Mulakan perjalanan improve English anda dengan perbaiki penguasaan Asas. Lebih 60% orang dewasa yang guna English masa kerja, tak betul-betul kuasai asas. Masih banyak tak jelas dan salah faham peringkat asas. 

Focus Program

Peningkatan penguasaan asas English yang penting untuk orang dewasa

Module

Anda akan mengikuti:

1. iFikir English 101 – RM 549.00

  • 22 Video Lessons
  • 22 worksheets
  • 22 Quizzes
Tempoh

Anda akan mengikuti program sebanyak 22 Sesi, dapat di akses selama setahun!

Pendekatan Belajar

Pembelajaran iFikir English 101 iaitu di e-Learning Platform iFikir English.

Available 24 jam sehari!

Nilai RM 549.00

Apa ada dalam Module? 

dengan belian iFikir English 101

 

#1. 22 Video Lesson

Video pembelajaran yang ringkas dan padat, merangkumi topik-topik utama yang boleh bantu anda dalam memahami perkara-perkara asas dalam membina ayat English bagi perbualan.

l

#2. Worksheet

Dulu belajar English, anda senang lupa kan? Sekarang anda akan lebih cekap mengingat dengan mengeluarkan keypoint penting dalam worksheet.

u

#3. Quiz

Anda dapat tingkatkan dan uji kefahaman dalam unlimited Quiz yang boleh diambil pada setiap lesson

3 BONUS DALAM CNY OFFER

dengan belian iFikir English 101 sempena CNY 2021 Offer

 

#BONUS 1. Learner Tutorial (5 Lessons)

Untuk Live Tutorial Eksklusif di Facebook Group Khas, setiap minggu!

Secara mingguan anda akan terima support dari Team iFikir English dalam perjalanan anda mengikuti iFikir English 101

Value = RM 340.00

#BONUS 2. iFikir Dialogue 101 (5 Lessons)

50 Frasa, 10 Video dan 50 Audio untuk anda pelajari!

Belajar 50 Frasa yang biasa dalam bulan Ramadhan. Dengar-dengar dan ulang je.

Value = RM125

#BONUS 3. Simple English Dialogue

Susah nak mula cakap, takde kawan dan jarang guna English?

Belajar bercakap dengan Brother Faizal di iFikir English Dialogue.

Value = RM199

TIADA RISIKO!

Jaminan Pulangan Wang 100%

Sekiranya selepas mengikuti kelas online iFikir English 101 dan  anda rasa tak belajar langsung atau tiada sebarang peningkatan, beritahu kami dan kami akan pulangkan wang penyertaan anda. 

HAPPY FEEDBACKS

MAKLUM BALAS PESERTA

Rasa takut, tak yakin cepat hilang bila anda mula Faham dengan LEAPER FORMULA

Klik untuk lihat lagi Feedbacks ⇒

HAPPY FEEDBACKS

MORE FEEDBACKS

Dapatkan Sekarang

OFFER INI TAMAT 2 HARI LAGI

Ya! Berikan saya akses Semua CNY Offer, sekarang!

Z

Akses 1 tahun ke iFikir English 101 – (Nilai – RM 549)

Z

Akses terus ke – Learner Tutorial (5 Lessons) – (Nilai – RM 340)

Z

Akses iFikir English Dialogue 101 (5 Lessons) – (Nilai – RM 125)

Z

Akses Setahun, Simple English Dialogue – (Nilai – RM 199)

Total Value = RM 1,213

Hari ini
RM 189 saja